Mi az infrafűtés?

Infra fólia

Az infrafűtés az eddig bemutatottakhoz képest teljesen más elven működik, a hagyományos fűtési módokhoz képest, nem is nagyon lehet hasonlítani, hiszen megjelenése (infrapanel), kialakítása, a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai miatt is külön kategóriaként kell kezelni.  Jelentős eltérés mutatkozik a fűtési  technológiában is. A hagyományos rendszereknél  felfűtjük a  kazánt, az a vizet,  majd a radiátort, a radiátor a levegőt. Az infrafűtés ezzel szemben idő és hő veszteség nélkül és közvetlenül melegíti a kijelölt területet, személyeket.

A szerves anyagból készült fűtőtestek, carbon szálas és elektro-szmog mentes korszerű technológia. Elektromos árammal működtetve (230 V hálózati feszültség) képesek arra, hogy a hőérzetet adó infravörös hullámokat mesterségesen állítsák elő. Ez a hullámhosszúság szemünkkel nem érzékelhető tartományban van, ugyanakkor meleg érzetet kelt. A napenergia jelentős részét is ez teszi ki, ettől érezzük melegnek a napsütést is, és ez az, ami hozzájárul a  jó közérzetet megteremtéséhez, és pozitív hatással van az egész szervezetünkre. Az infrapanelek alacsony beruházási költsége mellett könnyű szerelhetőségével és esztétikus megjelenésével harmonikusan illeszthető a belső terekbe. 

Az infravörös hullám 80%-ban a környezetben lévő tárgyakat és 20%-ban a levegőt melegíti fel, így alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb hőérzetet képes elérni. Nem használ közvetítő közeget, hanem a környezetben lévő tárgyakat és személyeket melegíti fel közvetlenül, mivel a panelből v. a fűtőfilmből egyenesen és egyenletesen áramlik a hagyományos fűtéssel szemben.


Az infrafűtés egészségre gyakorolt hatásai

Infra fólia

Az infrafűtés működése közben aktivizálja az emberi szövetekben lévő vízmolekulákat, javítja a vérkeringést, elősegíti az élő szövetek képződését, s javítja a meglévők kondícióját. . Az infravörös hő belső tisztító hatásának következtében a test kimutathatóan könnyebben megszabadul a méreganyagoktól. A bőrfelület 1-2 fokkal történő felmelegedése jótékony hatású, mivel fokozódik a vérellátás, felgyorsul az anyagcsere folyamata, illetve az immunrendszer védekező képessége erősödik. Stressz és görcsoldó hatású, nagyon jó erdményeket értek el a szezonális depresszió kezelésében. Nem keringeti a levegőt, így nem alakul ki szálló por a lakásban.
Elektro-szmog mentes termék.

Mit kínál az infravörös-spektrum?

Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. A molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt, pl. a vérellátottság javulásával, az izomzat lazulásával, gyulladáscsökkentéssel, fájdalomcsillapítással. Az energiaszint emelkedése felgyorsítja a gyógyulás és a regeneráció folyamatát. Az enzimtermelődés serkentése pedig az anyagcsere aktivitás emelkedésével jár.

 

Az Infrafűtés előnyei:

Infrafűtés

- A készre szerelt fólia utólag is beszerelhető, nem igényel   szakembert és nem engedélyköteles.
- 30% - 60% megtakarítást érhetünk el a hagyományos   fűtési rendszerekkel szemben
- Nem igényel karbantartást, szinte korlátlan   élettartam
- Kis súlya miatt álmennyezetre is szerelhető
- Elektro-szmog  mentes technológia
- Éghetetlen anyagból  készül és nincs   szikraképződés
- Akkor is megfelelő hőérzetet biztosít, ha helyi fűtésként   alkalmazzuk és így a helység hő-   mérsékletét lecsökkentjük 4.5 fokkal, ami jelentős költség   megtakarítást eredményez.
- Allergiások figyelem : a padlófűtéssel ellentétben nem keringeti a port ! 
- Kitűnő élettani hatásokkal rendelkezik
- A pára kicsapódási jelenség nem alakul ki a fűtött helyiségekben, mivel a falak és a tárgyak   hőmérséklete mindig több, mint a levegőé, így nincs penészképződés.
Tovább...